Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Bronz pro naše hráčky

Kategorie: KZČ Eldorádo

Softbalový halový turnaj pro kategorii U13 Dračice 2020 je již minulostí. Byl to opět víkend plný krásných zážitků ze hry a nových přátelství. Na turnaj přijalo pozvání 8 týmů. Kromě tradičních účastníků HSM Trutnov, Kotlářky Praha, SaBaT Praha, Joudrs Praha, Storms Praha, Piranhas Beroun a Rytířů Trutnov přijeli z nedalekého Hradce Králové i Falcons, smíšený tým chlapců a dívek. Na turnaji se jim sice nedařilo, ale bylo vidět, že je hra baví, jsou začátečníci a zápas od zápasu se lepší.

Hrálo se na dvě skupiny a již v sobotu večer o umístění. Jednu skupinu vyhrálo domácí družstvo HSM a druhou Rytíři. HSM bohužel v boji o finále podlehli Piranhas Beroun o pouhé 3 body. Boj o třetí místo ale nenechaly děvčata náhodě a vyhrála s Joudrs Praha 23:12.

Některé zápasy byly opravdu velice emočně vypjaté a končily jen těsným vítězstvím. Organizátoři spolu s trenéry vyhlásili individuální ceny. Z každého týmu byli vybráni 2 hráči, kteří si to za celý víkend nejvíc zasloužili. Za HSM Trutnov to byla: nejužitečnější hráčka Matylda Binková, „skokanka týmu“ Terezka Malichová.

Konečné umístění:

  1. Piranhas Beroun
  2. Rytíři Trutnov
  3. HSM Trutnov
  4. Joudrs Praha
  5. SaBaT Praha
  6. Kotlářka Praha
  7. Storms Praha
  8. Falcons Hradec Králové

Halové turnaje jsou za námi a už teď se těšíme na venkovní regulérní sezonu, kdy 25. dubna začínáme první zápas extraligy žen na domácím hřišti v Horním Starém Městě dvojzápasem s Joudrs Praha. 

Jana Klempířová, foto Tomáš Pek