Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Svátky budou a budou krásné

Kategorie: Škola

Svátky budou a budou krásné, je motto posledních dní na naší škole. Všichni žáci, ať ti nejmladší, tak i ti nejstarší se připravují na nejkrásnější svátky v roce. A co všechno umí? Je toho opravdu hodně. Školou zní koledy ze tříd, po chodbách je cítit vánoční nálada a vůně cukroví, z nových školních dílen se line vůně laku a barev, zní tu i vrnění elektrického nářadí, vrtaček a brusek. Ano, to naši žáci tvoří své dekorační výrobky, kterými si ozdobí štědrovečerní stoly a někteří i své pokojíčky.

  • Nejmladší prvňáčci si v opravdové školní dílně vyrobili svícínky ze dřeva, které následně ve své třídě dozdobili.
  • Děti z družinky se zase pustily do dřevěného stojánku na vánoční ubrousky.
  • Druháci si vyzkoušeli, jak se vyrábí dřevěný stromeček, který si taktéž dotvořili ve svých třídách.
  • Čtvrťáčci se pustili do malého, ale o to krásnějšího dárečku. Dáreček byla dřevěná formulka, kterou si sami opracovali, natřeli a následně sestavili.

Zdatnější žáci druhého stupně se zabývali náročnějšími pracovními postupy. Skoro všechny pracovní skupinky si vyráběly společenské deskové hry.

  • Šesťáci si už dnes mohou doma zahrát s rodiči „cvrnkací hokej“.
  • Žáci osmých tříd propojili rukodělnou tvorbu s 3D tiskem a sestavili dřevěnou hru houpačku.
  • A nejstarší „dílnaři“ si vyrobili levitující stoleček.

Dá se říct, že se naše škola přenesla na severní pól a stala se z ní taková malá skřítkovská dílnička. Vyrábí se, maluje se, zpívá se, cvičí se, vaří se, peče se a tvoří se…

To je znamení, že děti z Mládežky, jsou na nejkrásnější svátky v roce zcela připraveny. Co říct závěrem? Máme to ale šikovné děti.

Veselé Vánoce všem a ať se ve zdraví v novém roce opět sejdeme u dveří naší „Mládežky“