Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Zápis do 1. tříd 2019

Kategorie: Škola

Letošní zápis do 1. tříd proběhl v termínu 4. a 5. dubna. Po příchodu dětí s rodiči do školy jim v orientaci po škole pomáhali žáci 8. tříd. Rodiče s dětmi byli ve škole mile uvítáni, a pak netrpělivě vyčkávali, která paní učitelka je pozve k sobě do třídy k zápisu.

Budoucí školáčci plnili rozličné úkoly a paní učitelka podle stanovených kritérií posuzovala zralost pro školní docházku. Děti předvedly své znalosti v poznávání barev, jaké mají matematické představy, jak se orientují v geometrických tvarech nebo prostorovém vnímání. Při kreslení procvičovaly grafomotoriku se správným držením tužky a při recitování básničky prokázaly správnou výslovnost.        

Tréma na dětech znát nebyla a všechny úkoly se jim podařilo hravě splnit. Jako odměnu za všechny splněné úkoly dostaly děti sladkosti a občerstvení přichystané školní jídelnou, pamětní list a tašku s drobnými dárečky.

Poděkování patří všem, kteří se na přípravě zápisu podíleli a zpříjemnili tak budoucím prvňáčkům jejich první den strávený ve škole.

To, jak zápis probíhal, si můžete prohlédnout ve fotogalerii Zápis 2019.

zástupce ředitele Mgr. Michal Strnad