Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Velký úspěch našich florbalistů

Kategorie: Sport

Poslední týden v měsíci březnu se nesl ve znamení florbalu, ale ne ledajakého. Jednalo se o krajské finále chlapců v Hostinném a národní finále dívek v Olomouci. Ale vše hezky popořadě.

Ve středu se na horké půdě v Hostinném střetli chlapci florbalisté v boji o postup do republikového finále. Naši hráči dorazili do Hostinného v plném nasazení. Každý zápas v této fázi turnaje je obtížný a vyzkouší jejich schopnosti. V úvodním zápase se prali s pozdějšími vítězi z Jičína. Po smolné „dvouminutovce,“ kde obdrželi rychlé dvě branky, už nedokázali na takto silný nástup odpovědět a prohráli 6:3.

Následné utkání kluky opět „nakoplo,“ a tak si došli pro vítězství nad Náchodem. Pak už jejich další kroky zkřížily nepřesnosti, a jak sportovci v oblibě říkají „opustilo je štěstíčko.“ Ani nadále se chlapcům nedařilo a nakonec v celém turnaji obsadili 6. místo. Hráčům i přes neúspěch v krajském finále děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Jiný, doslova pohádkový příběh se odehrál den poté, a to ve čtvrtek 28. března v Olomouci. Tygřice z „Mládežky“ se na národní finále probojovaly skrze okrsková, okresní a krajská kola, kde odehrály krásná utkání zasluhující postup do národního finále. Plné nadšení a očekávání se vrhly do bojů.

V úvodním zápase narazily na soupeřky z Chocně. V prvních minutách se zdálo, že jsou holky zaskočeny, ale jakmile vstřelily úvodní branku, vše z nich „spadlo“ a začala nevídaná cesta za vysněným cílem, dostat se na republikové finále do Ostravy. Ale to bychom ještě předbíhali.

Soupeřky z Chocně porazily vysoko 7:2 a šlo se dál. Do jejich cesty se postavily další hráčky, které dorazily z Pelhřimova. V zápase bylo vidět, kdo dnes chce vyhrát a kdo si jde za svým snem. Naše holky vstoupily do zápasu s neskutečnou vervou a do soupeřek se nemilosrdně pustily. Hned v úvodu
dokázaly tlak zužitkovat a vstřelit branky. Zápas dotáhly do vítězného konce. V posledním utkání ve skupině čekal naše hráčky doposud neporažený tým z Bojkovic. V zápase se soupeřkami držely holky dlouho krok, dostaly se i do vedení, ale v závěru inkasovaly gól a pocítily první prohru na turnaji.

Do dalších bojů šly tedy z druhého místa ve skupině. Teď už šlo o vše, každý zápas byl důležitý. Na to se ovšem holky naladily a předvedly, co umí. Ve čtvrtfinále se potkaly s hráčkami z Onder. V tomto zápase už bylo vše „buď a nebo.“ A pro nás? Jasně, že „nebo!“ Nebo – postup do semifinále. Silné
soupeřky z Onder naše holky tzv. „ převálcovaly“ a nedaly jim žádnou šanci zápas zvrátit. Jeden z kroků tedy máme. A teď? Zápas doslova o vše! Postup do finále a jistota postupu do republikového finále byl tu.

Hradbou ke snu se staly holky z hokejového města Vsetín. Z mírnou nervozitou vstoupily naše holky na úvodní vhazování. Že by tíha okamžiku na holky padla? V žádném případě! Úvodní hvizd rozhodčího holky nastartoval. A co se stalo? Neskutečná jízda Trutnovaček! Nedaly sebemenší
šanci soupeřkám náš sen nesplnit a došly si pro vítězství, které zajistilo postup na republiku.

Samozřejmě ještě nebyl konec, holky čekalo finále, a ne ledajaké. Do finále se probojovaly jediné přemožitelky Trutnova, hráčky z Bojanovic. Odplata se nabízela. Hned od úvodu chtěly holky odplatu a ve finále si dojít pro zlato, v zápase dlouho vedly, ale nakonec po vyloučení a následném oslabení se Bojanovice dostaly do vedení, a to už nepustily. Naše holky z „Mládežky“, si však odnesly na krku krásné stříbrné medaile a individuální ceny.

Třešničkou na celém pohádkovém dni bylo i vyhlášení nejproduktivnější hráčky turnaje, kterou se stala Anička Hauferová, a ta se následně objevila i v ALL STAR teamu turnaje.

Reprezentanty školy: Anička Hauferová, Adéla Ryšavá, Míša Svobodová, Anička Sturmová, Viky Mečířová, Helča Kubečková, Anička Hrodková a Viky Kobosová.

Holkám velice gratulujeme a držíme palce v dalších bojích. Chlapců poděkování za fandění a povzbuzování holek.

Trenéři V. Menzelová, J. Šembera