Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Barevný týden nejen v ŠD

Kategorie: Družina, Škola

Modrá jako pomněnka, žlutá jako sluníčko, červená jako tulipán, zelená jako jarní tráva, pruhovaná jako duha. Tyto barvy ovládly po celý jeden týden „Mládežku“. Vychovatelky a jejich svěřenci děkují všem učitelům, asistentům a žákům čtvrtých až devátých tříd, kteří se k nám připojili a ve svých třídách si užili spoustu „barevných“ aktivit.

Barvy jara provázely po celý týden také všechna oddělení družiny, a to v mnoha pestrých činnostech. Zpívaly se jarní písničky, recitovaly básničky, četly se příběhy s jarní tématikou. Pastelky ani prstové barvy, či tempery si po celý týden neodpočinuly, neboť se kreslilo, malovalo, vybarvovaly se jarní mandaly. Zručné ruce našich dětí našly uplatnění při vyrábění spousty krásných, jarem a barvami motivovaných, výrobcích. Děti si opět vyzkoušely techniku Embossingu.

Po celý týden vznikalo společné dílo, kdy každý den vždy jedno oddělení zdobilo velkého motýla. Dalším společným úkolem bylo odhadnout, kolik barevných víček je uloženo v dóze. Nejpřesnější odhad mělo 5. oddělení třeťáků. Barevný týden jsme zakončili „pruhovanou“ diskotékou.

A věřte, nebo ne, ale v pátek zakotvila na Úpě za školou loď a do naší jídelny a pak do 2. oddělení ŠD, přišli námořníci i s kapitánem. Všichni měli super námořnická, pruhovaná trička a čepice.

Velké poděkování patří většině rodičů, kteří úžasně spolupracovali a dětem zajistili na každý den oblečení v dané barvě. Zvláštní poděkování posíláme po vodě rodičům našich námořníků z 2. oddělení.

Všechny fotografie z „Barevného týdne“ najdete v galerii Barevný týden v družině.

Gabriela Hofmanová

Jednou z aktivit byla doprovodná soutěž o nejlepší „barevné“ fotografie a tady jsou ty, které budou vystaveny i v rámci oslav 30. výročí školy.