Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Co ukrývá les

Kategorie: Družina

Vše začalo neobyčejnými dopisy. Našli jsme je pověšené za kliky dveří u družin. Psal nám podzimní skřítek, že nás moc zdraví a že nám uchystal super úkoly v nedalekém lese, abychom se tam prý okamžitě vydali. Sluníčko nás pozorovalo, jak jsme se celí zvědaví vydali do lesa. Tam nás čekalo 7 stanovišť s úkoly. Za každý splněný úkol jsme dostali jedno písmenko.

Úkoly byly opravdu pestré a zajímavé. Už z dálky jsme zahlédli pytlíčky, zavěšené na větvích keřů, ve kterých byly schované dobrůtky v podobě jablíček, hrušek, rajčátek, švestek. Museli jsme je podle chuti poznávat. To byla mňamka. Pak jsme běželi slalom kolem stromů, trefovali se do ježka, skládali podzimní puzzle.

Nejvíc nás bavil průchod pavučinou poslepu. Fakt jsme se báli, že na nás na stromě číhá velký pavouk. Taky z nás byli chvíli detektivové. Museli jsme totiž najít ztracená lesní zvířátka. Potom na nás čekalo velké přemýšlení při skládání příběhu o skřítcích. Z písmenek jsme nakonec vyluštili jméno skřítka podzimníčka. Vyluštíte ho také?  

A Í Z P K E Ř

Fotografie z návštěvy lesa si můžete prohlédnout v galerii Co ukrývá les.

Kluci a holky ze školní družiny