Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

World marathon challenge 2018

Kategorie: Sport

Maraton za 2 hodiny? Proč ne!

Dne 20. září se na městském stadionu v Trutnově konal první ročník závodu Wordl Marathon Challenge, který si pod svá křídla vzal Rotary klub Trutnov.

Již v měsíci červnu přišla na naší školu výzva v podobě tohoto závodu. Na naší škole je již tradicí, že se výzev nebojíme a jednohlasně jsme se k závodu přihlásili. Zkušený tým tělocvikářů dal dohromady 30 zdatných a nejlepších závodníků naší školy. Družstvo se skládalo z 15 chlapců a 15 dívek.

V den „D“ bylo už od příjezdu na stadion cítit z našich sportovců, že atmosféra je naprosto skvělá a vše nahrávalo k dobrému výkonu. Naším cílem bylo se přiblížit ke dvěma hodinám. Po krátkém zahřátí a úvodnímu nástupu se závodníci postavili na start. Ale tím to ještě nezačalo, poněvadž na první úsek, který měřil 195 metrů, se postavili ředitelé a zástupci zúčastněných škol. To byla pro všechny závodníky ta nejlepší startovní atmosféra. Ředitelé předali první štafetu a závod mohl vypuknout. 30 závodníků si předávali štafetu po předešlých odběhlých 200 metech. Na každého vyšlo 7 dvousetmetrových úseků.

Kdo se radoval na konci? Samozřejmě že naši nejlepší běžci z „Mládežky“! A jaký byl tedy cílový čas? FANTASTICKÝ! Čas naší skupiny skvělých a bojovných reprezentantů byl 2:08,30 s

Všem reprezentantům patří velká pochvala za vzornou reprezentaci školy. Velké poděkování patří panu řediteli Mgr. Zdeňku Gécovi, který skvěle rozběhl naší štafetu a taktéž poděkování paní učitelce Věře Menzelové za skvělé koučování a povzbuzování žáků.

Bc. Jiří Šembera a tělocvikáři