Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Olympijské hry dětí Trutnovských škol 2016

Kategorie: Sport

Už je to tak. Dva roky uběhly a šesté olympijské hry dětí byly tu. Děti si změřily své síly ve 32 disciplínách, které byly rozděleny do tří olympijských dnů.

Zahájení olympijských her dětí trutnovských škol proběhlo jako tradičně na atletickém stadionu. Bylo k vidění vše, co k olympiádě patří. Zástupci z řad žáků každé školy nesli olympijskou vlajku, zazněla olympijská hymna, došlo k zapálení olympijského ohně, byly přečteny sliby sportovců a slib rozhodčích. Nechybělo úvodní slovo zástupců a ředitelů škol a na závěr byly vypuštěny balónky a holubice. Velké překvapení si pro děti připravili organizátoři her a tím byla olympijská maratonkyně Eva Nývltová – Vrabcová, která přinesla na stadion pomyslný olympijský oheň z Athén. Olympiáda mohla oficiálně začít.

Děti si za tři dny vyzkoušely atletiku, míčové hry, plavání, stolní tenis, rafty apod. Na sportovištích probíhaly krásné sportovní momenty a bylo vidět, že každý si chce odnést tu nejcennější odměnu a tou je zlatá medaile.

Závěrečný den byl ve znamení maratonského běhu. Všichni dobrovolní běžci se sešli na startu, který byl na Základní škole Mládežnická. Po startu se vydali běžci po promenádě městem až ke společenskému centru UFFO, kde proběhlo slavnostní zakončení her a uhasnutí olympijského ohně.

Velké poděkování patří naším žákům z „Mládežky“, kteří reprezentovali naší školu na olympijských hrách a vybojovali pro naší školu mnoho individuálních ale i týmových ocenění. Taktéž velké poděkování patří všem mým kolegům, kteří pomohli s jednotlivými dozory na sportovištích. Nesmím zapomenout na velké poděkování našemu vedení, za podporu v realizaci olympijských her.

Díky moc všem ještě jednou.
Bc. Jiří Šembera – člen olympijského výboru