Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

 Den bez aktovek

Kategorie: Škola

Další akcí žákovského parlamentu se stala iniciativa Den bez aktovek nebo-li přines učení v čemkoliv jiném než v běžné školní brašně či aktovce. Tato akce přinesla spoustu zajímavých nápadů – všechny byly velmi originální. Některé byly vtipné, jiné nápadité, další úsměvné, ale také neuvěřitelné až neskutečné. Jmenujme alespoň některé. Mezi tradiční patřily různé cestovní kufry odlišných velikostí a tvarů, ale také kufry na nářadí či do banky, košíky rozdílných materiálů, krabice různého původu.

Za zmínku stojí také dětský kočárek, dětská autosedačka, květináč, jídlonosič či odpadkový koš. Mezi nejoriginálnější patřila autolednička, počítač, přenosná tašku na psa, schrána na kočku či pouzdro na bačkory. Cílem akce bylo se pobavit a vnést kapku nevšednosti do všedních školních dnů. Jakýsi širší smysl této akce je zamyslet se nad možností využití alternativních materiálů či alternativní přístupy k učení.

Akce se shledala s pozitivní reakcí žáků napříč věkovými kategoriemi.

Touto akcí se žákovský parlament loučí se školním rokem. Poděkování patří všem z řad pedagogů i žáků, kteří se parlamentních akcí aktivně účastnili a budeme se těšit na další akce v nadcházejícím školním roce.