Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Soutěž „Pražská střela“ (matematika)

Kategorie: Škola

Soutěž probíhá ve dvou kolech. První, online, kolo se uskutečnilo 28.11. 2023 distanční formou prostřednictvím soutěžního systému v sekci Herní server, která byla spuštěna před soutěží. Ke komunikaci během soutěže se využíval YouTube live-stream.

Prvního kola se účastnilo 67 týmů z celé republiky. Naši školu reprezentovaly čtyři pětičlenné týmy složené z žáků osmých a devátých tříd. Na začátku soutěže získal každý tým 20 DopplerCointů k nákupu úloh v Obchodě. Úlohy měly různou obtížnost a různou cenu. Čím těžší úloha, tím byla také dražší. Za správně vyřešenou úlohu získal tým bonusový počet DopplerCointů. Pokud úlohu nedokázal tým vyřešit mohl ji prodat na Bazar, avšak za poloviční cenu. Za tuto cenu si je mohl další tým koupit a získat tak větší bonus. Úlohy z Bazaru vrátit však už nešlo. K řešení mohly týmy použít počítač, tabulky, rýsovací pomůcky a kalkulačku. Spolupráce mezi členy týmu byla skvělá, i když v průběhu soutěže nastaly technické problémy. Naši žáci vše v pohodě zvládli a umístili se takto:

17. místo „Lamy“ – Tomáš Kraus, Adam Grundmann, Matyáš Šlesinger, Adéla Trejbalová, Filip Fabian

29. místo „Výpečky“ – Ondřej Malík, Tereza Kutíková, Zuzana Luňáčková, Karolína Benová, Tereza Mrkvicová

40. místo „Balónci“ – Martin Tyl, Adam Šelepin, Tomáš Havelka, Natálie Králíková, Eliška Ročková

53. místo  „Jablíčka“ – František Hrušovský, Natálie Saková, Anna Hrodková, Petra Jakubcová, Kateřina Plewková

Tým „Lamy“ postoupil do finálového kola 5.12. 2023 v Praze. Budeme držet palce. Všem žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Soňa Knapová