Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Velikonoční Den otevřených dveří

Kategorie: Škola

Poslední březnový den se konal Den otevřených dveří na ZŠ Mládežnická! Na návštěvníky čekal pestrý program s prohlídkou celé školy.

Budovou se linula veselá velikonoční atmosféra, která každého zasáhla už u vchodu, kde čekaly usměvavé hostesky s plánky a radou, jak se ve škole orientovat. Zájemci zde obdrželi i návod na výrobu velikonočního zajíčka ve třech krocích. Kousek od ředitelny byl připraven velikonoční jarmark s bohatou nabídkou květinových dekorací a výrobků našich žáků.

Pokud jste postupovali dle trasy, zamířili jste rovnou do prvního parta, do učebny přírodopisu, uplést si velikonoční pomlázku. Kdo rád trápí své mozkové závity, si zde přišel na své! V učebnách zeměpisu, dějepisu a angličtiny čekaly vědomostní úkoly. V „cimrmanovské“ třídě milovníci tohoto génia poznávali předměty z dávné historie.

Ve druhém patře byl připraven fotokoutek s různými rekvizitami, matematická třída a učebna fyziky, před níž skupina zručných žen předváděla techniku paličkování.  Pamětníci a absolventi se zastavili ve třídě s historií školy a zasnili se u prezentace s fotografiemi.

Vědomostní program pokračoval i v posledním patře, v učebně chemie, kde mimo jiné hořely i bankovky!  Na chodbě panoval živý ruch, učitelky ze čtvrtých a pátých tříd si připravily pohybové i dovednostní úkoly za sladké odměny. Zlatým hřebem byla krásně vyzdobená učebna výtvarné výchovy s plejádou výtvarných aktivit.

Komu během cesty vyhládlo, vrátil se zpět do přízemí. Už zdáli návštěvníky vítala libá vůně. V učebně gastronomických praktik se zdobily perníčky cukrovou polevou, dokonce se připravovalo i cizokrajné sushi. O pár kroků dále jste si mohli odpočinout v „Kavárničce“ a ochutnat velikonoční speciality i vyhlášené ředitelské koláče. V nedaleké knihovně se vyráběla netradiční záložka do knihy.

Největší zájem byl o program v nových robotických a polytechnických dílnách. Fanoušci moderní techniky zde obdivovali lego roboty z kroužku robotiky, ozoboty nebo 3D tiskárny.

Během cesty na pavilon prvního stupně jste si mohli v prostorách tělocvičen povšimnout sportovců při pravidelné činnosti sportovních kroužků a zastavit se ve školním klubu, který tvořil v duchu Harryho Pottera. I na prvním stupni panovala na chodbách bujará nálada. Děti plnily různé úkoly od pohybových po výtvarné. Zpřístupněné byly i nazdobené třídy našich nejmenších žáků a prostory školní družiny.

Velké poděkování patří učitelům, vychovatelkám, asistentům a žákům za zdárný průběh celé akce.  Děkujeme také všem návštěvníkům, kteří se na nás přišli podívat. Doufám, že jste si program patřičně užili a že se na Vás můžeme zase za rok těšit.

Mgr. Anna Kasperová