Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

IT-SLOT 2020

Kategorie: Škola

Cílem soutěže je prohloubit zájem žáků o studium informačních technologií a zároveň formovat jejich logické myšlení. První část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích (internetu, hardwaru, softwaru, operačních
systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování). Druhá část soutěžních úloh je věnována matematickému a logickému myšlení. Soutěž je určena žákům 8.-9. ročníku a jejím pořadatelem je Soukromá střední škola výpočetní techniky v Praze na Proseku.

Kvůli epidemické situaci související s onemocněním COVID-19 byl letošní ročník IT-SLOTu specifický. Soutěžilo se až v lednu 2021 a soutěžící odehráli pouze jedno kolo, které probíhalo online u žáků doma. O pořadí soutěžících rozhodoval jako obvykle počet správných odpovědí a následně i rychlost vyplnění.

logo soutěže IT SLOT

Zúčastnilo se 15 žáků 8. a 9. ročníku ZŠ Mládežnická, z nichž většina se umístila v první polovině soutěžního pole, které čítalo 2152 soutěžících ze 78 škol z celé České republiky. Tři nejúspěšnější jsou uvedeni v následující tabulce.

Pořadí ČRPořadí školaJménoPočet bodůČas
158.1.Josef Sokol19 bodů15:27
232.2.Martin Kuchař19 bodů30:00
413.3.Filip Štosek17 bodů25:48
Pořadí 3. nejúspěšnějších žáků v soutěži IT-SLOT

Všem zúčastněným žákům děkuji za účast.

Mgr. Michal Strnad, učitel IT