Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Den otevřených dveří

Kategorie: Škola

V předvánočním čase se naše škola opět otevřela pro všechny rodiče, prarodiče a přátele školy. Ve čtvrtek 12. 12. 2019 se konal Den otevřených dveří. Pro návštěvníky byl připravený pestrý program. Už v dopoledních hodinách měli zájemci možnost podívat se na výuku do tříd a zapojit se tak do běžného provozu školy.

Hlavní program ale začínal až odpoledne. Školou se linula příjemná vánoční atmosféra, která každého zasáhla už u vchodu, kde čekal uvítací výbor svátečně oblečených deváťáků. Tyto vánoční víly a elfové rádi poradili, jak se v prostorách školy orientovat a navíc každému dítěti nabídli bonbon. Kousek od vchodu se nacházel tým malířů na obličej. Na přání vykouzlili na tvářích zajímavé ornamenty, nebo vás přeměnili na libovolné zvíře či superhrdinu. V přízemí jste si také mohli vyrobit sněhuláka na špejli, zakoupit květiny v ručně zdobeném květináči od našich „pěstitelek“ a zajít na něco dobrého do kuchyňky, kde normálně probíhá výuka Gastronomických praktik. Nabídka zde byla vskutku pestrá, od míchaných nápojů, cukroví a tradičních perníčků po cizokrajné suschi. Kdo se nezalekl drobné cukrářské práce, zdobil perníčky cukrovou polevou.

O pár kroků dále jste mohli nakoupit vánoční dekorace a výrobky na charitativním jarmarku nebo adoptovat knihu. Největší zájem byl jako každoročně o program v mediální učebně a knihovně. Fanoušci moderní techniky zde obdivovali lego roboty z kroužku robotiky, Ozoboty nebo 3D tiskárnu. V prostorách knihovny se za použití třpytek a barevných provázků laminovaly zajímavé záložky do knih.

Návštěvníci, kteří se nebáli potrápit své mozkové závity, zavítali do prvního patra, kde na ně čekala stanoviště matematiky, chemie, zeměpisu, přírodopisu a dějepisu. Za splnění zadaných úkolů se získávaly žetony, směnitelné za sladkou odměnu. Pro fyzikální nadšence tu byl připravený koutek s pokusy. Nechyběla ani živá hudba pod velením pana učitele Štoska.

Během cesty na pavilon prvního stupně jste si mohli v prostorách tělocvičen povšimnout sportovců při pravidelné činnosti sportovních kroužků. I na prvním stupni panovala na chodbách sváteční nálada. Za zvuků koled jste mohli navštívit nazdobené třídy i prostory školní družiny. V dílničkách rozprostřených na prvních dvou poschodích se vyráběly svícny a vánoční dekorace. Předvedl se i kroužek Kuchtíka. Malí gurmáni vytvářeli veselé tousty a jiné pochutiny. Zlatým hřebem byla nápaditá překážková dráha v posledním poschodí.

Velké poděkování patří organizátorům, zúčastněným učitelům, vychovatelkám, asistentům a žákům za zdárný průběh celé akce.  Děkujeme také všem návštěvníkům, kteří našli volnou chvilku a přišli s námi sdílet vánoční atmosféru. Doufám, že jste si program patřičně užili a že se na Vás můžeme zase za rok těšit.

Fotografie ze akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii Den otevřených dveří.