Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Pane učiteli, já ten kopec vyjela…

Kategorie: Sport

Ano i tato slova jsme letos mohli slyšet na cyklostezkách v Železných horách. Právě tady se konal každoroční cykloturistický kurz žáků 8. tříd.

Žáci zavítali na školní základnu v Horním Bradle. Po příjezdu, ubytování a poučení se šlo rovnou na věc. Pro žáky byla připravena jízda zdatnosti a zručnosti. Vyzkoušeli si odbočovat, předjíždět, brzdit, přehazovat, ale i vyhnout se překážce.

Druhý den už byl ve znamení „ostré“ jízdy. Žáci byli rozděleni do výkonnostních skupin a mohlo se vyrazit na první jízdu do blízkého zatopeného lomu. Cesta specifická v několika ohledech. Hlavní stránkou byla různorodost. Jelo se na silnici, na lesních cestách, lukách apod. Jízdu všichni zvládli a mohli se těšit na další dny strávené v sedle kola.

V dalších dnech cyklisté navštívili Sečskou přehradu se zříceninou Oheb, rozhlednu na Zuberském kopci a rozhlednu Bojka, někteří zavítali i do vypálené vesničky Ležáky, kde absolvovali prohlídku i prezentaci průvodkyně.

V podvečerních hodinách, kdy nás opustilo slunce, jsme se věnovali zábavě a hlavně našemu nejdůležitějšímu cíli, a to tmelení kolektivu ve společenské místnosti. Hrálo se mnoho zábavných her a vše proběhlo na jedničku. 

Ač počasí v některých dnech ukázalo i tu tmavou stránku (zimu a déšť), všichni jsme kurz zvládli a veškeré překážky překonali s noblesou.

A jak se říká u „bajkerů,“ příště zase na LAKTÁÁÁÁT…

Velké poděkovaní patří všem pedagogickým pracovníkům, instruktorům a paní kuchařce Knapové za krásný kurz.

Kabinet TV