Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Bronzový přehoz

Kategorie: Sport

První březnové úterý nabídlo další sportovní zážitek pro žáky základních škol. Tentokrát se ve sportovní hale v Hostinném sešlo 9 škol na turnaj v přehazované.

Turnaj byl vypsán pro kategorii dívek 6. až 8. tříd. Nadějné družstvo odhodlaných dívek vyslala do boje i naše škola. Sedm statečných dívek bylo připraveno „rvát se“ o cenné kovy. V turnaji byly velmi silné školy, které se soustředí na volejbal a ten je velkou výhodou v přehazované.

Dívky se vrhly do každého zápasu s odhodláním a nasazením. První utkání porazily školu z Hostinného 2:0 na sety. Poté narazili na silnější tým z Vrchlabí, který naše dívky porazil těsným výsledkem 2:1 na sety. Do dalších bojů šly naše dívenky z druhé pozice. V zápase, který znamenal buď odjezd domů, nebo setrvat v bojích o medaile, předvedly holky neskutečný boj a porazily další volejbalovou školu ze ZŠ Kpt. Jaroše jednoznačně 2:0.

Nejtěžší krok však čekal na naše „přehazovačky“ v boji o finále. Do cesty se jim postavila ZŠ a MŠ Rtyně (pozdější jasný vítěz). Avšak pokora ze silnějšího družstva šla stranou, holky nastartovaly zápas neskutečným způsobem, dostaly se do vedení a v jednu chvíli to vypadalo, že budeme první družstvo, které vezme jeden set pozdějšímu vítězi. Donutili jsme dokonce trenérku Rtyně, aby si vzala time-out a dostala své svěřenkyně zpět do hry. Bohužel se tento tah povedl a Základní škola Rtyně vyhrála 2:0 na sety.

Bez sklopených hlav a špatné nálady se holky semkly a v boji o bronz porazily ZŠ Vrchlabí poměrem 2:1 na sety a právem si na krk mohly pověsit bronzové medaile.

Dívkám gratulujeme. Tělocvikáři