Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Návštěva mateřských školek ZŠ Mládežnická: zážitek pro budoucí školáky

Kategorie: Uncategorized

V několika předešlých dnech se naše škola otevřela pro malé návštěvníky z mateřských školek, kteří měli možnost nahlédnout do světa vzdělávání i zábavy. Program pro děti byl rozmanitý a plný různých aktivit, které podporují nejen vzdělání, ale také rozvoj kreativity a sociálních dovedností.

Návštěvníci se mohli ponořit do světa hudby a rytmu v hudební učebně, kde měli příležitost si vyzkoušet bubnování na cokoliv. V tělocvičně čekala na malé předškoláky překážková dráha. Děti se mohly vyřádit zdoláváním překážek a současně rozvíjet svou fyzickou kondici a koordinaci pohybu.

Další zastávkou byla robotika, kde se děti seznámily s moderními technologiemi, ozoboty, malé roboty schopné sledovat čáry, přinesly do učebny nový rozměr zábavy a učení. Tančící roboti pak rozzářily oči malých návštěvníků a ukázaly, že technologie mohou být nejen užitečné, ale i nesmírně zábavné.

Po zábavných aktivitách si děti mohly odpočinout a načerpat energii v jídelně, kde bylo připraveno občerstvení v podobě koláčků.

Závěr návštěvy spočíval ve sledování výuky ve třídách prvního a druhého ročníku. Děti se mohly podívat, jak vypadá běžný školní hodina a získat představu o tom, co je čeká, až vstoupí do první třídy.

Věříme, že tato akce poskytla dětem nejen příležitost k poznání, ale také podnítila jejich zvědavost a chuť navštěvovat naši školu v příštím školním roce, kdy se z nich stanou školáci.

Velké poděkování patří všem pedagogům, pracovníkům kuchyně a žákům ze školního parlamentu, kteří se na akci podíleli.