Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Vzhůru do pedálů

Kategorie: Škola, Sport

Je červen a na naší škole je již tradicí, že se žáci osmých tříd vydávají na svůj velký cykloturistický kurz. Stejně jako ročníky před nimi se žáci vydali zkoumat cyklostezky Železných hor na školní základnu v Horním Bradle.


Po úvodních projížďkách a seznamování s jízdními koly se mohli vydat na „hltání“ prvních kilometrů na kolech. První „testovací“ trasou byla jízda do nedalekého zatopeného lomu, kde si vyzkoušeli několik druhů povrchů, první jízda byla zakončena známou rozhlednou na Zuberském kopci. Další dny už byly v režii krásných projížděk. Cyklisty čekala Sečská přehrada s mezizastávkou na zřícenině hradu Oheb, přehrada Křižanovice, rozhledna Bojka a taktéž jeden „vzdělávací“ cíl a tím byla vypálená vesnice Ležáky.


Celý týden se nesl ve znamení slunečného počasí a dobré nálady. Ve volném čase si žáci zasportovali s učiteli a došlo i na pár sportovních výzev v podobě volejbalového zápasu a oblíbené „obíhačky“ u stolního tenisu. Na závěr kurzu nechyběly oblíbené závody Železná žena, Železný muž, kde žáci předvedli co se za celý týden naučili.

Chtěl bych poděkovat žákům za skvělou atmosféru, přátelské prostředí a dobrou náladu.


Velké poděkování patří kolegům, kteří opět dokázali, že jsou úžasní a kurz vždy ozdobí svou kreativitou, skvělou náladou, prácí s dětmi a umem třídního učitele. Děkuji paní učitelce Mgr. Švejdové, panu učiteliMgr. Sejpkovi, panu učiteli Bc. Lukáši Váchovi, exterňákům Bogasovi a Křížovi a v neposlední
řadě panu Bydžovskému, který se staral o naše hladové krky.

Tak jak už bylo řečeno, snad někdy zase do pedálů Bc. Jiří Šembera – hlavas

Společná fotografie