Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Okénko ze žákovského parlamentu

Kategorie: Škola

Jako tradičně každý rok i tento rok se žákovský parlament ujal organizace návštěvy budoucích prvňáčků v naší základní škole. Pro předškoláky z mateřských škol Srdíčko, Čtyřlístek a Meluzínek, které spádově patří do naší školy, vyrobili zástupci parlamentu nejprve hezké pozvánky a poté je odnesli do jednotlivých školek, aby oficiálně pozvali svoje budoucí spolužáky na návštěvu do školy. Následné návštěvy proběhly ve třech dnech 14.3., 16.3. a 20.3. 2023. Celkem jsme v naší škole uvítali 87 předškoláků.

Budoucí prvňáčci si prohlédli školu, navštívili školní knihovnu, multimediální učebnu, klub zájmové činnosti Eldorádo a tělocvičny. Pro děti byl připraven zábavně-naučný program s občerstvením. V rámci návštěvy si mohli předškoláci vyzkoušet práci s tablety, roboty i interaktivní tabulí. Nejvíce se dětem líbilo tančit a cvičit podle školního robota. 🙂

V tělocvičnách byla nachystána stanoviště, kde si malí předškoláci protáhli svá těla a zábavnou formou vyzkoušeli aktivity, které je čekají v budoucích hodinách tělesné výchovy na naší škole.

A protože nejen láska prochází žaludkem, děti navštívili školní jídelnu, kde ochutnali vynikající koláčky a nápoje, které budou pít, až v září nastoupí povinnou školní docházku.

A co by děti mohlo zajímat více než budoucí paní učitelky a jejich třídy? Poslední zastávkou tedy byla návštěva třech prvních tříd. Poděkování patří paním učitelkám a žákům těchto tříd, kteří si pro svoje bývalé kamarády ze školky připravili spoustu zábavných úkolů a podělili se s nimi o vše, co se doposud v první třídě naučili.

Předškoláci odcházeli z naší školy s nadšením a úsměvy na rtech a do první třídy již těší. Přejme prvňáčkům, ať jim dobrá nálada a chuť do práce vydrží co nejdéle. Zároveň děkujeme všem, kteří se na přípravě a realizaci návštěv podíleli, neboť všichni odvedli velký kus práce!

Fotogalerie z akce ZDE