Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Pevnost „Boyard“ aneb malé keškohraní v Trutnově na Mládežce

Kategorie: Škola

Jistě všichni znáte celosvětovou soutěž pevnost Boyard, kde soutěžící získávají v různých disciplínách klíče, aby mohli na konci hry odemknout pokladnici s mincemi a odnést si tučnou odměnu. A právě touto hrou se inspiroval náš tělocvikář Jiří Šembera. Na tři týdny se škola uzamkla a nastalo hledání klíčů k odemknutí. Hra byla navíc rozšířena o populární geocashing. Žáci dostali k dispozici souřadnice, kde se v Trutnově klíče ukrývají. Zadání a souřadnice dostali do elektronické žákovské knížky také rodiče. Kdo měl chuť, hledal pak klíče, jež obsahovaly QR kódy, názvy, ale i něco z pravidel sportu. Nalezený obsah nebo odpověď účastníci vkládali do předem připravené prezentace s názvem „Odemkni Mládežku“, aby získali tajné heslo, které bylo zapotřebí poslat organizátorovi jako důkaz splnění.

Celý sportovní projekt vznikl v rámci distanční výuky v předmětu tělesná výchova, trval tři týdny a zapojilo se do něj opravdu hodně nadšenců horlivě hledajících ukryté klíče. O tom, že se vydařil svědčí i následující ohlasy zapojených rodičů:

„Dobrý den, pane Šembera, děkuji ještě jednou za Váš čas vložený do této dobrodružné hry, za Vaši snahu nás i s dětmi rozhýbat, jako rodiny nás v těchto nelehkých dnech spojit na krásných procházkách s cílem překvapení nejen v podobě klíčů, ale pro někoho i nových, krásných míst po Trutnově. S pozdravem Feniková“

„Moc děkujeme za vydařenou akci PEVNOST BOYARD – skvělý nápad, který vytáhl ven nejen děti, ale také rodiče. Věřím, že nejen u nás hledala klíče s nadšením celá rodina :-). A pro ty, kteří se navíc zapojili do projektu „OKOLO ZEMĚ“, byly zapsané „ujité“ kilometry příjemným bonusem.“ P. Vrabcová

„Dobrý den, touto cestou bych chtěl poděkovat Jiřímu Šemberovi, který zorganizoval hru pro děti v podobě hledání kešek. V době distanční výuky a vládních zákazů touto akcí „donutil“ k pohybu nejen našeho syna, ale i nás dospělé. Za zmínku jistě stojí i to, že pan učitel věnoval svůj volný čas kontrole umístění kešek, poté, co jsme o víkendu hlásili zmizení jedné z nich a ještě týž den jsme dostali informaci o jejím znovuumístění. Podle množství rodin, které jsme při hledání kešek potkávali, byla akce oblíbená i u ostatních a doufáme, že se dočkáme pokračování.“ Havelkovi

Velké poděkování patří žákům, tatínkům, maminkám, ale dokonce i babičkám a dědečkům, kteří pomáhali mladším žákům s hledáním.

A co teď? Škola opět ožila, zase je z ní jedno velké „mraveniště“, vyučující i žáci se pokoušejí dohnat nedohnatelné, stmelit opět partu, prožít pár společných chvil, které tento školní rok ještě nabízí. Například osmáci stihnou cykloturistický kurz. Zároveň se pomalu odkládají roušky a ve vzduchu jsou cítit blížící se prázdniny, dovolené s rodiči, ale také setkání na letních táborech. Náš klub Eldorádo opět chystá jeden příměstský a jeden pobytový na základně v Horním Bradle. Je tedy pořád na co se těšit.

Přejeme vám všem od nás ze školy krásné léto bohaté na zážitky a v září se budeme opět těšit na viděnou a na to, že u nás přivítáme naše nové prvňáčky.

-ŠeSt-

Jeden z klíčů ve hře Pevnost Boyard nalezen
Jeden z klíčů ve hře Pevnost Boyard nalezen
Hurá, našla jsem klíč k Pevnosti Boyard
Hurá, našla jsem klíč k Pevnosti Boyard
vyučující tělesné výchovy Jiří Šembera kontroluje klíče ve hře Pevnost Boyard
Vyučující tělesné výchovy Jiří Šembera kontroluje klíče ve hře Pevnost Boyard
Tahle hra stála opravdu za to
Tahle hra stála opravdu za to