Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Na ZŠ Mládežnické se pořád něco děje, i v době distanční…

Kategorie: Škola

Před dobou rotační byla doba distanční. V té bylo potřeba zapojit děti i do jiných aktivit, než je práce s výpočetní technikou. Žáci ze základní školy Mládežnická se v rámci předmětu Člověk a svět práce vrhli do aktivity nazvané „Stone balancing“, což je umění vršení kamenů v neuvěřitelných, ale ne nemožných polohách bez použití lepidla, drátu či jakékoli podpěry. Rozvíjí se při ní především trpělivost, šikovnost, vnímavost a představivost, tedy vlastnosti, které jsou zapotřebí i při práci. Navíc se děti prošly venku, na čerstvém vzduchu. Celá akce se povedla na výbornou. Sešlo se na 60 fotografií staveb, v galerii školy jsou k vidění ty nejlepší. A kdo vyhrál? Jak říká Ruda Novák (průkopník stone balancingu v Trutnově): „Umění nejde vyhlašovat.“ Vyhráli všichni.

Trpělivost natrénovanou při stavění kamenů žáci využili v dalším připraveném pracovním projektu „Posviťme si na cestu do školy“. Zadání bylo jednoduché, vyrobte lucernu o daných rozměrech (zadaných, jak jinak, v Classroomu). Úžasných lucerniček se sešlo několik desítek. Následně byly umístěny na připravenou rampu před školou a rozsvíceny svíčkami na baterky. To aby náhodou nedošlo k požáru ;-). Po skončení akce budou lucerničky k vidění jako výzdoba školy v prostorách u šaten.

„Fotíme náš region“ byla další akce, do které se naše škola zapojila. Probíhala pod záštitou Království Jestřebí hory a naši žáci do ní přispěli nejednou krásnou fotkou. Výstup z akce si můžete prohlédnou na facebooku školy @zsmltu nebo na YouTube.

O dalších aktivitách zase příště… Díky všem zapojeným žákům i rodičům.

-ŠeSt-