Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Zlatý Šrejber. Trutnovský sprinter je mistrem republiky na 300 metrů

Kategorie: Sport

Na akademickém MČR se nejvíce dařilo Matěji Červenému, který v běhu na 400 metrů obsadil 5. místo a štafetě ČVUT pomohl k zisku mistrovského titulu. Janě Holubcové patřilo v běhu na 60 metrů překážek 5. místo, Matěj Zima doběhl na 1500 metrů devátý.

Velmi úspěšný start absolvoval Robert Hurdálek na MČR dorostu v chůzi, kde získal bronzovou medaili. Po loňském velkém zklamání, kdy ho o medaili připravila chyba rozhodčích, to pro trutnovského atleta byla alespoň malá náplast. O tomto úspěchu jsme psali v článku Hurdálek získal v chůzi dorostenců bronz na mistrovství republiky, který uveřejnil portál Trutnovinky.

Na dorosteneckém mistrovství, které se konalo v ostravské hale, se v běhu na 60 metrů překážek představila Kateřina Holubcová. Káťa si vylepšila osobní rekord a celkově jí patřilo 18. místo. O týden později se tamtéž konalo MČR mužů a žen, na které se kvalifikovala Jana Holubcová. Jana bohužel poznala zrádnost překážek a po kolizi s první překážkou závod nedokončila.

Na šampionátu dospělých závodila také bývalá atletka Lokomotivy a v současné době závodnice pražského Olympu Lada Pejchalová, která se ve výškařském sektoru představila po dlouhé pauze zaviněné zdravotními problémy. Ačkoli skákala z polovičního rozběhu, získala za výkon 180 cm bronzovou medaili.

Ten největší úspěch trutnovské atletiky však přišel až na úplný závěr halové sezony. Víkendový šampionát žáků v pražské Stromovce přinesl Lokomotivě titul mistra republiky. Zlatou medaili vybojoval v běhu na 300 metrů Michal Šrejber. Již v sobotním rozběhu si žák devátého ročníku ZŠ Mládežnická vytvořil osobní rekord (36,66) a do nedělního finále postupoval z první pozice. Ve finále nás napínal do posledních metrů. Ještě 50 metrů před cílem byl druhý, ale ve finiši zatáhl a na cílové čáře se dostal před kladenského Hudečka.