Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Vybavení pro nové dílny

Kategorie: Škola

Projekt „Techtle mechtle s technikou a mechatronikou“ se přehoupl od stavebních prací do fáze vybavování nových dílen. V klasické dílně byl instalován nový soustruh a hned byl v práci na něm také zaškolen pedagogický pracovník.

Byla nainstalována mobilní interaktivní tabule a také interaktivní panel. Sklad IT se plní novými počítači do moderní dílny, lego stavebnicemi, senzory a čidly PASCO, stavebnicemi SAM Labs, iPady, dorazil také 3D skener. V nejbližších dnech se budou instalovat frézky do strojové části moderní dílny. Ve všech dílnách i ve skladu se mezi tím montuje nový nábytek a regály, aby bylo všechno vybavení kam umístit.

Projekt je zaměřen na popularizaci techniky a technických předmětů, jejichž výuka a práce s digitálními technologiemi budou v dílnách dominovat. Počítá se však také s přesahem projektu do přírodovědných oborů (matematika, fyzika, chemie, přírodopis) a podporou rozvoje komunikace v cizích jazycích.

Nově vybavené dílny poskytnou komfortní a bezpečné zázemí i pro práci s dětmi prvního stupně ZŠ. V dílnách by se tak měli postupně vystřídat žáci všech ročníků, aby měli se svými vyučujícími možnost zjistit, co všechno jim mohou dílny nabídnout. Určitě si do nich pak najdou cestu i v odpoledních hodinách v rámci volnočasových aktivit.

 Mgr. Michal Strnad, zásupce ředitele