Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Sedm statečných OV

Kategorie: Sport

Tak jako westernový herci ze známého filmu sedm statečných se do soubojů na prérii pustila i naše sedmice sportovců, kteří se chtěli poprat o historický postup do republikového finále v odznaku všestrannosti. Letošní kolo v Hradci Králové nabídlo opět známé disciplíny, na které se žáci připravují v hodinách TV.

První disciplína byla běh na 60 metrů. Naši sprintéři zaběhli krásné časy a většina z nich si zlepšila své osobní rekordy. Pozitivně vstoupili do následující disciplíny, kterou byla dálka. Po důkladném tréninku a nácviku se naše partička předvedla ve výborném světle. Opět došlo k několika skvělým skokům a taktéž došlo na zlepšení osobních výkonů. První půlku disciplín uzavřela disciplína silová a to shyby na šikmé lavičce. Tato disciplína je stále disciplína fyzicky náročná. Drobná únava se na některých našich kovbojích ukázala. Výsledky nebyly špatné, ale jak říká učitel, každý shyb je bodík a ten se počítá. Nakonec jich u některých moc nebylo. O pár metrů dál se nacházelo stanoviště další silové disciplíny a tím bylo stanoviště lehy – sedy. Naši sportovci si vybrali slabší chvilku na shybech a v sedech – lezích opět ukázali, že se na krajské kolo dobře připravili. Nerad se opakuji, ale opět padaly osobní rekordy některých našich žáků.

V předposlední disciplíně se naše kovbojská partička předvedla v sektoru hodu míčku. V rozběhovém prostoru všichni dodrželi rady, které jsme si dali, a opět se naše barvy ve výsledkové listině neztratily. Poslední disciplína byla volitelná. Většina našich sportovců se rozhodla k běhu na 1000m a jen Ondřej Korotovička zvolil dribling na 10 metrů. Ondra tuto disciplínu ovládl a svým výkonem se posunul z pátého průběžného místa na krásné, konečné 3. místo.

Barvy naší školy hájili: Ondřej Korotvička, Kryštof Sturm, Tereza Fišerová, Eliška Machová, Matěj Gärtner, Matyáš Syrovátka a Viktorie Mečířová

Všichni sportovci předvedli neskutečné výkony a v souboji se školami, které mají atletické zázemí nebo dokonce mezi jednotlivci, kteří se věnují atletice, obstáli na jedničku z hvězdičkou.

Obrovská gratulace všem sportovcům a velké poděkování za vzornou reprezentaci školy.

Tělocvikáři