Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Všestrannost nám není cizí

Kategorie: Sport

Před školou auto s pěti kruhy na kapotě? Co to znamená? Jednoduchá odpověď – každoročně se na Základní škole Mládežnická koná Odznak všestrannosti, který je pod záštitou Olympijského svazu.

Letošní ročník odznaku byl okořeněn i jubilejní desítkou, již desátým rokem se děti potkávají v bojích v pěti disciplínách:

  • trojskok
  • hod medicinbalem
  • skok přes švihadlo
  • kliky
  • dribling s basketbalovým míčem

Tradičně se organizátorem okresního kola stala Základní škola Mládežnická v Trutnově. Do naší školy se sjelo šest škol, které se chtěly ucházet o ty nejlepší výsledky a dostat se do krajského kola.

Všechna sportovní klání probíhala na jedničku, vše „šlapalo,“ jak bylo naplánováno a děti ze sebe dostávaly to nejlepší, co v nich je. Mnoho výsledků bylo famózních, většina sportovců si dokonce vylepšila svůj osobní rekord.

Na konci krásného sportovního dne došlo k vyhlašování výsledků a předání medailí. Ani naše škola v tomto směru nezůstala pozadu. Naši nejlepší sportovci si odnesli medaile a ti, co si medaili neodnesli, ale oslnili svými výkony, se nakonec dočkali i postupu na krajské kolo z nepopulární bramborové pozice.

Všem sportovcům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a za předvedené výkony.

Velké poděkování patří i osmnácti dobrovolným pomocníkům z řad našich deváťáků.

Děkujeme tělocvikáři