Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

ČEPS Cup 2018/2019

Kategorie: Sport
logo ČEPS cup

Jak se říká, tak nejhorším výsledkem je vždy čtvrté místo, proto se nazývá bramborové. Ale to nyní neplatí na Základní škole Mládežnická. Tam se tato brambora vychutnává a oslavuje. Naše florbalistky se v pondělí 15. dubna vydaly do Ostravy, kde se konalo celorepublikové finále ve florbale Čeps Cup 2019.

V tomto turnaji se předvedlo šest nejlepších družstev z celé republiky. Mezi šesticí nemohla naše škola chybět, proto pro nás účast ve finále byla velkým úspěchem. Holky se nechtěly spokojit pouze se šestkou. Šlo se do bojů o zlato.

V úvodním zápase čekaly naše florbalistky velmi silné soupeřky z Nového Strašecí. Hned od úvodního hvizdu rozhodčího byla vidět velká nervozita v očích trutnovských tygřic. První minutky se odehrávaly spíše na středu hřiště, ale nic netrvá věčně, po chvilce se dostaly tygřice z Trutnova do vedení a vše z nich opadlo. Děvčata nasadila své tempo a ukázala, jak se hraje florbal v Krkonoších. Po vynikajícím vstupu do turnaje porazila naše děvčata Strašické zebry 2:0. První krok? Splněn! Jde se dál.

V dalším utkání se na palubovce v Ostravě odehrál napínavý a důležitý zápas Trutnov vs. Karlovy Vary. Jak se říká, trenérům se ježily vlasy na hlavě. Po předešlém krásném zápase si naše hráčky vybíraly slabší chvilky a než se rozkoukaly, prohrávaly 3:0. Co s tím? Jasná věc! Posílení ofenzívy a podpora trenérů vedla k rychlému vyrovnání 3:3. Zdálo se, že krize je zažehnána a závěrečnou tečku udělají hráčky z Trutnova, ale kdepak. V posledních minutách dostal trutnovský tým branku a pocítil tak první porážku na turnaji. Po smolné prohře 4:3 si to dámy z Trutnova zkomplikovaly a jak se nakonec ukázalo, byla to i zásadní prohra v turnaji.

Ale nebudeme předbíhat. Postup z druhého místa ve skupině znamenal ještě jeden boj navíc k vysněnému cíli. Do cesty se postavila děvčata z pražského týmu Campanus. V tomto zápase šlo o vše. Děvčata z Krkonoš se z předešlého zápasu rychle oklepala a vrhla se na „pražandy“. V tomto zápase bylo cítit a vidět, kdo chce tento duel rozhodnout a dokázat, že patří mezi čtyři nejlepší. Holky z Trutnova nasadily tempo „jaksepatří“ a porazily Campanus 7:3.

Vytoužený sen se stal skutečností, holky jsou mezi čtyřmi nejlepšími. Jenomže přišla bohužel nejhorší varianta. Ale to by nebylo duo Menzelová – Šembera, aby nechtěli pocítit klimbání medaile na hrudi. Proto vyburcovali holky, aby jejich cesta neskončila bez medaile.

Dalšími soupeřkami se staly staré známé z národního finále, Orlice z Bojanovic. Velmi silný soupeř a nakonec i celkový vítěz turnaje nasadil neskutečné tempo, velkou kvalitu a ukázal, že v Bojanovicích se hraje hezký florbal. Naše holky nasazenému tempu nestačily a nakonec prohrály vysoko 9:3. Velká rána byla tu, nejsme ve finále. Namotivovat se k boji o třetí místo bylo o to složitější, ale tohle jsou tygřice z Trutnova, oklepání po prohře nastalo a holky se pustily do nejdůležitějšího boje v turnaji. Třetí místo chtěly i holky z olomouckého Lutína. Tento zápas měl obrovské kvality a bylo vidět, že obě družstva chtějí medaili. V zápase začal lépe Trutnov a dostal se do vedení. Celý zápas se hrál ve vysokém tempu. Holky z Lutína se ovšem dokázaly prosadit a vyrovnat na 1:1. Minutu před koncem si Trutnov vybral tu nejhorší chvilku a inkasoval branku, na kterou už nestihl zareagovat a smutně prohrál 2:1.

Zklamání v očích bylo vidět na každé dívce. Avšak po chvilce přišel úsměv a věta: „Dámy, vždyť my jsme mezi čtyřmi nejlepšími v republice, to je parááááda!! A Viki Mečířová dala góla!!! Na závěrečném vyhlášení se Trutnov taktéž neztratil. Nejen, že dostal ocenění za 4. místo v turnaji, ale také Anička Hauferová se stala členkou all stars teamu turnaje.

Další individuální cenu si odvezla Helča Kubečková za 3. místo v doprovodné střelecké soutěži. V brance „perlila“ Áňa Sturmová, nejvíc naběhala Áďa Ryšavá a do hry vstoupily i hráčky Anička Hrodková, Viky Kobosová a Míša Svobodová.

Všem hráčkám moc gratulujeme k úspěchu a také děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Fotografie z florbalového finále si můžete prohlédnout v galerii Republikový finálový florbalový turnaj – Ostrava

tělocvikáři