Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Nové dílny? My na tom máme také podíl!

Kategorie: Škola

V posledních pár dnech slýcháme po chodbách zvuk sekání, vrtání a bourání. Ano, jak už všichni víme, tak se předělávají prostory, kde vzniknou nové dílny. Ale kam se poděly dílny staré?

Dobrá otázka a snazší odpověď. Do vyklízení, stěhování, demontáže a likvidace starého nábytku se pustili i žáci z předmětů Člověk a svět práce a Technických praktik. Děti dokázaly nejen, že jim práce není lhostejná, ale při té příležitosti dostaly možnost si vše vyzkoušet na vlastní kůži a přiučit se novým věcem. Dokázaly základním nářadím demontovat nábytek, vyzkoušely si stěhovací techniky s vozíky, rudly apod.

Po „velkém třesku,“ který v dílnách nastal, zůstaly staré dílny zcela vyklizené a také připravené na nástup dělníků, kteří se s chutí pustili do práce. Ačkoli mají děti náhradní prostory dílen, tak ani v tuto chvíli neotálejí a pomáhají učitelům a pedagogickým pracovníkům se vším, co potřebují.

V posledních dnech se děti učily pracovat s návodem a dokázaly sestavit nábytek do knihovny, pomohly s novými skříněmi ve školní družině, vybavily nové učebny atd.

Touto cestou bych chtěl všem žákům, kteří se na přípravě nových dílen podíleli, velmi poděkovat za jejich nasazení a šikovnost. Děkuji i vy jste se stali nedílnou součástí budoucích, nových dílen.

Jiří Šembera – kabinet ČaSp, TeP