Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Školní Jágr rozhodl Krkonošský florbalový pohár 2019

Kategorie: Sport

Dne 19. února se konal další ročník florbalového turnaje Krkonošský pohár, který se konal na Základní škole Rudolfa Frimla Trutnov.

Naše škola se stala pravidelným účastníkem tohoto turnaje a i letos obsadila dvě kategorie. Do bojů o titul „Mládežka“ poslala kategorii 4. – 5. třídy a kategorii nejstarších chlapců z 8. – 9 tříd.

Účastníci florbalové soutěže Krkonošský pohár 2019

V prvním utkání byli naši florbalisté postaveni před soupeře z Pilníkova. Zápas neprobíhal podle našich představ a chlapci za celé utkání nevystřelili na soupeřovu branku. Prali se nejen s taktikou, ale hlavně s velikostí hřiště. Krkonošský pohár je specifický v tom, že se hraje na malé hřiště systémem 3+1. Po úvodním „propadáku“ se naši borci připravili se vší parádou a rozjel se pěkný „koncert“. V dalších zápasech porazili družstvo z Horního Maršova, poté odehráli skvělý zápas s pozdějším vítězem a prohráli těsně 2:1, nakonec v boji o páté místo vybojovali, díky gólu našeho Jágra (Ondra Korotvička v dresu s číslem 68), vítězství a obsadili skvělé páté místo.

Zato naši mladší florbalisté a florbalistky ukázali, jak se na Mládežce hraje florbal. V kategorii 4.–5. třídy se hrálo stejným herním systémem a díky šesti týmům zápasovým systémem „každý s každým“. Odehráli 5 zápasů a ani jednomu soupeři nedali „přičichnout“ k vůni vítězství. Turnajem
prošli pěti vítězstvími a zaslouženě brali první místo a titul obhájce Krkonošského poháru.

Skvělá reprezentace nejen hráčů samotných, ale i reprezentace školy okořenila i jedna individuální cena, kterou si zasloužila Anička Sturmová, ta získala v klučičí kategorii ocenění nejlepší brankářka turnaje.

Všem hráčům gratuluji ještě jednou. Děkuji za skvělou reprezentaci školy. Poděkování patří paní učitelce Věře Menzelové, která skvěle připravuje hráče a hráčky na svém kroužku florbalu.

Bc. Jiří Šembera, kabinet TV