Přeskočit na menu Přeskočit na obsah

Vánoční laťka 2018

Kategorie: Sport

Prosinec je v naší škole měsícem velkých akcí. Patří k nim den otevřených dveří, různé besídky, ale i sportovní klání.

Tím největším sportovním zážitkem je vánoční laťka naší školy. I letos si nejen tělocvikáři, ale také žáci devátých tříd, připravili pro své spolužáky z druhého stupně vánoční skok vysoký.

Kategorie 6.-7. tříd

V letošním roce se přihlásilo nejvíce závodníků. V kategorii 6. – 7. tříd celkem skákalo 30 závodníků a závodnic. Tato kategorie celou akci začala a pustila se do závodění jako první. Skákalo se od základní výšky 95 cm, kterou překonali všichni. Poté se zvyšovalo o 5 cm.

Výsledky kategorie 6. – 7. tříd – dívky:

  1. Barbora Kosinková, 6. třída
  2. Tereza Samková, 6. třída
  3. Nikol Flečková výkonem 115 cm, 6. třída

Výsledky kategorie 6. – 7. tříd – chlapci:

  1. Daniel Švestka
  2. Jan Augustin
  3. Petr Mačo výkonem 140 cm

Kategorie 8.-9. tříd

Krátce po 10. hodině se na rozběhovém plácku shromáždili naši nejstarší závodníci, kategorie 8. – 9. tříd, chlapci a dívky. Tato kategorie začínala na výšce 100 cm. Celá akce byla zaměřena také na 100. výročí vzniku naší republiky a u příležitosti této akce věnoval každý závodník jeden symbolický skok na výšce 100 cm tomuto výročí.

Poté se žáci pustili do závodění. Výška se zvedala taktéž po 5 cm. Všechny výkony byly velmi kvalitní, bylo vidět, že skokani a skokanky byli skvěle připraveni a výkony stály za to. Avšak vyhrát můžou jen ti nejlepší. Postupem času a zvyšování centimetrů se závodnické pole zužovalo až na ty nejlepší.

Výsledky kategorie 8. – 9. tříd – dívky:

  1. Tereza Fišerová
  2. Kateřina Šťastná
  3. Kateřina Bučková výkonem 130 cm

Na závěr bylo připraveno to nejlepší – kategorie 8. – 9. tříd – chlapci. Skokani předváděli fantastické výkony a už od začátku bylo ve vzduchu zdolání rekordu školy. Nakonec rekord nepadl, ale i tak byl k vidění nádherný souboj o zlatou medaili mezi dvěma závodníky, kteří si po stejném součtu skoků a zdolaných výšek, museli prodloužit souboj na laťce a čekat, který závodník udělá chybu jako první. Nakonec to dopadlo následovně:

Výsledky kategorie 8. – 9. tříd – chlapci:

  1. Jakub Štosek
  2. Martin Klucho
  3. Jakub Žačok výkonem 140 cm

Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme za skvělé výkony.

Poděkování patří učitelkám Věře Menzelové a Petře Pospíšilové za skvěle vedený závod. Zvláštní poděkování míří ke všem deváťákům, kteří zorganizovali celou akci a naučili se, co vše to obnáší organizovat velkou akci.

 Děkujeme.  Tělocvikáři.