Nejen na středních odborných školách a odborných učilištích se připravují na svou kariéru pracovníků v gastronomii mladí lidé, ale i naše základní škola zařadila do svého vzdělávacího programu „Gastronomická praktika“.
Žáci se zde učí nejen jídla připravovat, ale i je správně podávat, učí se stolování a správně prostírat stůl. Gastronomická praktika již na základní škole učí mladé lidi, jak správně má vypadat pracovník v gastronomii, jak se má chovat, jak přistupovat k lidem jako zákazníkům a hlavně věřit v to, že správně připravení lidé se pokusí opět pozvednout naši gastronomii, která upadá. Že opět budeme moci v restauraci konzumovat jídla opravdu připravovaná jako od babičky a ne kupovaná v obchodních řetězcích zmražená.
Gastronomie a práce v ní je úžasná, ale i náročná.
Našim žákům věřím, držím jim palce a nabízím pár fotografií z jejich začátků.
Jaroslava Schierová – vyučující